Culinaire tandemtocht Leiden met GPS

, ,
tandemtocht-leiden

tandemtocht-leiden


Lekker op de tandem langs drie restaurants gewezen door de GPS!

Culinaire tandemtocht Leiden met GPS

Na een korte instructie neemt u plaats op een tandem. Fietsen op een tandem is even wennen maar u heeft het snel onder de knie. Uw groep wordt gesplitst in groepjes van circa vijf tandems. Per groepje ontvangt u een GPS die u de weg wijst van het ene naar het andere restaurant. Happen en trappen van een heerlijk voor-, hoofd- tot nagerecht in en rond de binnenstad van Leiden. Uitgangspunt is een route van circa 15 kilometer maar dit kan op verzoek worden aangepast.

Inclusief: één tandem per twee personen, gebruik één GPS per sub-groepje, voor-, hoofd-, en nagerecht in prima restaurants, één drankje bij voorgerecht.

Wat is GPS

GPS is een afkorting van Global Positioning System. Die naam zegt precies wat GPS is, namelijk een systeem dat over de hele aarde gebruikt kan worden om te bepalen waar je bent.

Satellieten, ontvangers en grondstations
Het GPS-systeem bestaat uit drie onderdelen: satellieten, ontvangers en grondstations. De satellieten zijn het hart van het systeem. Er zijn altijd minimaal 24 GPS-satellieten actief. Ze draaien in 6 banen rond de aarde op ongeveer 20.000 km hoogte. Continu sturen ze signalen naar de aarde. Die signalen kunnen worden opgevangen door GPS-ontvangers, die ze gebruiken om je positie op aarde te bepalen. De grondstations controleren en corrigeren de werking van de satellieten.

Navigeren
Omdat een GPS-ontvanger weet waar je bent, kan hij ook de richting aangeven naar een opgegeven bestemming. Een GPS-apparaat of GPS vervangt daarmee kaart en kompas.
Duur: ca. 4,5 uur

Aantal personen: min. 10 personen. Bij lagere aantallen geldt een meerprijs.

Vraag een offerte of meer informatie aan

Vaardigheden

,

Gepubliceerd op

september 14, 2012

Geef een reactie