Museum Naturalis

Naturalis verbouwt

Tot eind 2018 is museum Naturalis gesloten in verband met een grootschalige verbouwing. In de tussentijd is het museum met tijdelijke tentoonstellingen geopend in ons entreegebouw (Pesthuis). Tot en met 5 juni 2017 is T. rex in Town.

Museum Naturalis vertelt het verhaal van het leven op aarde. Dat doen ze via prikkelende tentoonstellingen, door bezoekers zelf aan het werk te zetten en door ze een kijkje te bieden achter de schermen van ons instituut.

Museum Naturalis is bij uitstek geschikt voor jongere kinderen. Rode draad in de vaste tentoonstellingen is het verhaal over hoe de aarde en het leven een samenhangend geheel vormen: Systeem Aarde. Het gaat over de diversiteit van de natuur en de voortdurende verandering hierin. Over de geologische processen die de aarde vormen en vormden, en de aanpassingen van soorten op de veranderende aarde. Ook  de manier waarop dieren en planten overleven in hun dagelijkse strijd om het bestaan komt aan de orde.

LiveScience

In LiveScience kunnen de bezoekers een kijkje nemen bij het werk van de museummedewerkers. Twee jaar lang, zeven dagen per week collectiemedewerkers in LiveScience aan het samenvoegen en digitaliseren van een gigantische verzameling mollusken (weekdieren). De preparateurs laten zien hoe je een object ontleed en de wetenschappers houden er boeiende science talks. Het publiek staat er met de neus bovenop, stelt vragen en helpt zelf mee.

Doe en ontdek

In de doe en ontdek-ruimtes leren kinderen kijken met hun handen. Kijken mag, aanraken moet. Aan de hand van een opdracht met echte objecten uit de collectie gaan ze zelf op onderzoek uit. Ze observeren, stellen vragen, hypothetiseren, redeneren en concluderen. Niet het goede antwoord, maar de uitdaging en het logisch nadenken staan centraal.

 

Vaardigheden

, , , , , ,

Gepubliceerd op

september 22, 2015

Geef een reactie